Gastvrijheid en genieten in het prachtige Kasteel Hoensbroek. Hier realiseren José Giesen en chef kok Richard Timmermans hun droom: De Blauwe Dame in een restaurant waar ze samen hun visie op gastronomie tot uiting brengen.

“Aandacht”, zegt José, “is ons belangrijkste ingrediënt. Aandacht voor de gerechten, de ambiance, de wijnen, maar bovenal voor onze gasten; het mag hen aan niets ontbreken. Hier moet iedereen zich welkom en thuis voelen.”

Richard kookte onder andere bij Chateau Neercanne, Ton Fagel en Gala Aken. Voor De Blauwe Dame kiest hij voor mediterraan en puur, voor vakmanschap en met beide benen op de grond. Hij verrast zijn gasten met een 3  of 4 gangen menu, maar natuurlijk kunnen ze ook kiezen uit de á la carte kaart. Wordt het gebakken zwezerik of een sappige tournedos…?

Als de zon zich laat zien is het heerlijk vertoeven in de tuin van De Blauwe Dame, op het terras langs de slotgracht met de zwanen en eenden. We zien ons al zitten met een bubbeltje, een borreltje en een plankje met heerlijke charcuterie of genieten van een diner.

De Blauwe Dame houdt van gezelligheid en ontvangt u met open armen.