“Alles proeven!” kan bij Gewoon Chique in Heerlen. Voor € 27,50 kiest u per ronde twee gerechten van de kaart. Die worden geserveerd in wat kleiner formaat, maar u mag doorgaan tot u genoeg hebt genoten. Het is trouwens een mooie kaart, maar mocht u vooraf andere wensen hebben, dan kunt u die bij reservering doorgeven. Bijvoorbeeld Kings krab, kreeft of Beef Wellington. U zegt het maar.

De menukaart bevat overigens dagelijks wisselende, vers aangekochte ingrediënten. “Gewoon Chique” is het domein van Ralph, Danny en Ilona Pieters. Ralph is maître, Danny chef en Ilona, de echtgenote van Ralph is gastvrouw en verzorgt de administratie. Een waar familiebedrijf dus.

Danny en Ralph waren chef en souschef in Kasteel Elsloo en op zoek naar een geschikt pand voor een eigen zaak, met een voorkeur voor Heerlen. “We gingen hier altijd op stap, vroeger.” Ralph werkte bovendien in de regio, onder andere in de keuken van De Leuf. “We wilden graag op eigen benen staan en onze eigen ideeën en creativiteit uitwerken.”

Gewoon Chique gaat voor streekproducten in vlees,  groenten, wijnen en bieren. De zaak is onlangs uitgeroepen tot leukste restaurant van Heerlen. “Dat danken we mede aan onze veelzijdige kaart. Je bent hier welkom voor gebakken coquilles, maar ook voor bijvoorbeeld spare ribs.”

Toon alle openingstijden
  • Woensdag12:00 - 21:30
  • Donderdag12:00 - 21:30
  • Vrijdag12:00 - 21:30
  • Zaterdag12:00 - 21:30
  • Zondag12:00 - 21:30